IMEI süresi bitince ne oluyor?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.
Yurt dışı telefon kayıt 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Sınırsız IMEI ATMA Kaç TL 2024?
Cep telefonları için IMEI kayıt ücreti, her yıl belirlenen vergi oranlarına göre değişir. IMEI kaydı için, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından şu anda açıklanan ücretler dikkate alınır. 2024’teki mevcut IMEI kayıt ücreti 31’dir.
IMEI kayıt sürem doldu ne yapmalıyım?
MIUI Sever IMEI resmi olarak kayıt altına alınır. (TAVSİYEM) Telefoncuda 100-200 civarına yaptırabilirsiniz. Eski, kullanılmamış bir telefonun IMEI’sini cihazınıza yüklerler.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
2025 yılında IMEI kayıt ücretlerinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yurt dışından getirilen cep telefonları için Türkiye’de zorunlu olan IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 TL’dir.
IMEI kapanan cihaz tekrar açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?
Özetle, yurtdışından getirilen ve IMEI kaydı olmayan bir telefonun kullanımı 120 günle sınırlıdır. Bu süreyi aşarsanız, cihazınızın şebeke erişimi devre dışı bırakılabilir ve yasadışı kullanım nedeniyle para cezası alabilirsiniz. IMEI, saklanması gereken benzersiz bir tanımlayıcıdır.
Kacak iPhone Actirma Ne Kadar?
2023’ten itibaren yurt dışından ithal edilen ve Türkiye’de kullanılmak üzere alınan iPhone 16 telefonlar için pasaport kaydı zorunlu olacak. Mevcut düzenlemelere göre bu kayıt işlemi için ödemeniz gereken ücret 6.300 TL’dir.
3 takvim yılı ne demek telefon?
Şöyle söyleyelim, telefonu Kasım 2019’da SIM kartla aktifleştirirsek, 3 yıl böyle işleyecek. 2019, 2020 ve 2021. Yani 1 Ocak 2022’den itibaren telefonu satabilir, hediye edebilir veya başka bağlantılarla kullanabilirsiniz. Aslında, buradaki 3 yıl otomatik olarak Aralık 2019’a ekleniyor, yani 25 ay sonra…
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
IMEI ücreti taksitle ödenir mi?
Ancak IMEI kayıt ücreti için taksitlendirme planının olmaması da bir dezavantaj yaratıyor. IMEI kaydından sonra telefon kapanıyor mu? Yurt dışından getirilen ve yasal olarak öngörülen süre içerisinde IMEI kaydı yapılan bir telefon kayıttan sonra kapanmaz.
Yurt dışı iPhone kaç ay kullanılır 2024?
Yurt dışından ithal edilen cihazlar artık kayıt olmadan 180 gün boyunca kullanılabiliyor. Sitem e-devlet üzerinden aktif edildi.
IMEI süresi bitince tekrar açılır mı?
BTK tarafından tanımlanan 120 günlük kullanım hakkı 1 takvim yılı için geçerlidir. Yani yıl başında IMEI kullanım haklarınız sıfırlanacak ve telefonunuz tekrar açılarak 120 + 120 gün daha kullanmaya devam edebilmeniz sağlanacaktır.
IMEI süresi dolan telefona ne olur?
IMEI süresi dolan telefon kullanılamaz hale gelir.
IMEI 120 gün geçerse ne olur?
IMEI işlemlerinin üzerinden 120 gün geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Telefon IMEI biterse ne olur?
Telefonunuz iletişime kapalıdır, SIM kart değildir, dolayısıyla 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız Türkiye’de bu cihazı kullanamazsınız.
Yurtdışı telefon 120 günü geçerse ne olur?
IMEI İşlemleri Yurt dışından cihaz Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekmektedir. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
IMEI biten telefon nasıl açılır?
IMEI Kaydı: Öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını kaydetmeniz gerekmektedir. Bu işlem için BTK’nın resmi web sitesini kullanabilirsiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzun şebeke bağlantısı otomatik olarak geri yüklenecektir.
IMEI kapanınca ne olur?
IMEI kaydı yapılmamış telefonlar 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılabilir. Bu sürenin sonunda telefonun operatörlerle iletişimi kesilir.